Експлозије аутомобила бомбе и пуцњава одјекивали су центром сомалијске престонице, Могадиша. Тамошње безбедносне снаге тврде да су елиминисале нападаче на рибљи ресторан на обали Индијског океана. Одговорност преузеала терориситичка група Ел Шабаб.

 

mogadis-eksplozija-B-AP-Photo-Farah-Abdi-Warsameh-1

Полицијски извори рекли су за АП да су нападачи пробили капију рибљег ресторана «Лидо» и пуцајући се пробили до самог објекта. Терористи су припуцали и на госте, али још нема података о могућим жртвама.

 

Сомалијска Национална обавештајна и безбедносна агенција навела је на Твитеру да држе ситуацију под контролом и да «чисте» ресторан од преосталих терориста.

 

Према наводима агенције, вођа терориста је ухваћен жив.

 

Један полицијски званичик рекао је за Ројтерс да је аутомобил бомба експлодирао код ресторана на обали Индијског океана.

 

После преве експлозије уследио је ватрени обрачун између терориста и снага безбедности, после кога је експлодирао други аутомобил бомба.

 

Напад на ресторан догодио се током журке дипломаца.

 

Одговорност за напад преузела је тероростичка група Ел Шабаб, која је позната по акцијама на хотеле и ресторане популарне међу владиним званичницима.

 

 

(РТС)

 

Тагови: ; ; ; ;