Сиријска војска ликвидирала једног од шефова службе безбедности «исламске државе»

«Руске Ваздушно-космичке снаге бомбардовале су у сиријској провинцији Дејр-ез-Зор камп «исламске државе», уништиле су артиљеријске положаје терориста и извеле напад на терористе у повлачењу», саопштио је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков.

 

„У провинцији Дејр-ез-Зор, бомбардер Су-34 је извео напад на положаје артиљерије терориста. Ваздушни снимци су потврдили уништење три артиљеријска оруђа“, навео је он.

 

ekspl_kg4

 

По Конашенков речима, у месту Бгелија у провинцији Дејр-ез-Зор, руска авијација је бомбардовала положај вишецевних ракетних бацача и складиште горива и мазива.

 

„Ваздушни снимци су потврдили уништење два вишецевна ракетна бацача, као и детонацију горива у складишту“, рекао је портпарол руског војног министарства.

 

„У провинцији Дејр-ез-Зор је изведен напад на камп терористичке организације «исламска држава». Директним погоцима уништени су командно место и касарне са свиме што се затекло унутра“, саопштио је Конашенков.

 

„Такође, у рејону планинског масива Џебел ел Акрад (провинција Латакија) наши авиони су у року од 24 сата извели четири напада на изоловане групе терориста које су се повлачиле под притиском владиних снага Сиријске Арапске Републике и одреда патриотске опозиције“, казао је Конашенков.

 

По његовим речима, у околини места Хатле авион Су-34 је извео напад на погон у ком су терористи пунили возила експлозивом. Информацију о тој мети доставила је сиријска опозиција.

 

«Авиони Ваздушно-космичких снага Русије су за 24 сата извели 16 борбених летова и напали 57 инфраструктурних објеката терориста, а због временских прилика борбени задаци су извођени само у провинцијама Латакија и Дејр-ез-Зор», саопштио је Конашенков.

 

Владине снаге су на западу провинције Дејр-ез-Зор убили једног од шефова службе безбедности «исламске државе» Ибрахима Хусеина ал-Дајен, зједно са 70-ак муџахедина који су били у његовој пратњи.

 

Ката