У моменту кад сам помислила да се теме за писање текстова полако тање, да добијају епитет “излизаних” јер сад можемо да окрећемо у круг изборе, мигранте, немање….Премијер поново “заблиста” а ја се “вратих”.

 

Меркел-и-Вучић

 

Цитат са портала „Принцип“:

 

”Њемачка канцеларка Ангела Меркел је сачувала Европу, одржала у њој мир и стабилност, оценио је премијер Србије Александар Вучић, коментаришући чињеницу да јој је опала подршка у јавности.

 

„Мени је свеједно да ли је Ангели Меркел пала популарност или није. У мојим очима је она највећи европски лидер и баш ме је брига шта било ко други о томе мисли“ – рекао је он одговарајући на питање новинара.

 

„Она је била кључни лидер у Европи и одржала је мир и стабилност. А они који то не умеју да виде, већ који воле да им се подилази и који воле да неко доноси противправне мере, немачки народ ће да изабере своје руководство, то је њихово право, а моје да волим и поштујем Меркел и да тако ћу да наставим“ – поручио је Вучић.”

 

Знам да не треба подсећати јавност на то у каквом хаосу се тренутно налази Европа баш због те исте Ангеле Меркел. Мигрантска криза је исламизовала Европу. Екстремно Немачку. Утицајни и угледни аналитичар Бернд Ригерт Дојче велеа Критиковао је политику отворених врата као и 40 утицајних чланова Хршћанско-демократске уније ЦДУкоји су упутили Ангели Меркел протестно писмо због њене политике отворености према мигрантима. Они траже да Немачка настави да примењује Даблински споразум који предвиђа да избеглица морају да затраже азил у првој земљи на чије тло кроче. Медији преносе да је број оних који траже промену курса канцеларке Меркел знатно већи него број потписника писма и да стотинак посланика Уније тражи стриктнију примену Даблинског споразума, што је скоро трећина посланика владајуће партије у Бундестагу.

 

Многи шефови држава и влада ЕУ, као и експерти, сматрају да немачка канцеларка Ангела Меркел спроводи погрешну политику према мигрантима.

 

Наша земља није прва на чије тло кроче мигранти ,али је зато земља у којој се подносе захтеви за азил и исти добијају.

 

Међутим, то је овог момента пало у сенку безусловне, неизмерне и тако снажне љубави премијера према Ангели Меркел. И нисам цинична ни саркастична. Он је сам рекао: „а моје да волим и поштујем Меркел и да тако ћу да наставим“

 

Не бих ја ништа имала против описане љубави да та љубав нема своју цену коју плаћамо сви ми заједно. Та љубав нас кошта на дневном нивоу десетине можда чак и стотине хиљада евра. А онда  погледамо у наш народ и видимо , болесну децу којој скупљамо смс порукама новац за лечење, која се старају сама о себи јер немају родитеље или имају али нису способни за самосталан живот и рад, старе и болесне који живе у беди и немаштини ( једна монтажна кућа од педесетак квадрата кошта око двадесет до двадесетпет хиљада евра, можда и мање), војне ветеране који живе испод ивице егзистенције….. и могла бих овако до ко зна када.

 

За други део текста морам се вратити у 2014. Годину.

 

Како је тада  писала руска ‘Правда’ премијер Србије је приликом Путинове посете Београду 16. октобра одбио да потпише финални уговор о изградњи Јужног тока!(извор: РУСИ ТВРДЕ: Александар Вучић је у октобру одбио потписивање уговора о Јужном току! (ФОТО)Дневно.рс од 10.децембра 2014. Време 16:50)

„Србија је огорчена због одлуке о отказивању Јужног тока. «Не можемо остати без икаквих извора енергената. Русија нам дугује макар толико, јер смо много пропатили због ње» рекао је Томислав Николић, пише руска Правда.

 

Овај лист се пита да ли је Русија заиста била дужна да упозори Србе на овакав исход.

 

Наиме, како тврди Ана Филмонова, сарадница Центра за проучавање балканске кризе на Институту за Славистику при руској Академији науке, Влада Србије је од самог старта била против изградње Јужног тока?

 

Изјава Томислава Николића је веома изненађујућа, будући да се Влада Србије од старта противила изградњи Јужног тока. Српски премијер Александар Вучић је одбио да потише финални уговор у октобру 2014. године, када је Владимир Путин био у посети Београду. Изјава Томислава Николића је провокација и не показује право стање ствари. Истина је, међутим, да са Јужним током Србија трпи велике губитке. Србија више неће имати никакву шансу да постане енергетско чвориште и да са Европом разговара на равноправном нивоу. О економским губицима не вреди ни говорити, будући да би Јужни ток био највећа економска инвестиција у Србији у протеклих 14 година» тврди за руску «Правду» Ана Филмонова.

 

Србија је дефинитивно одабрала Европу, и спремна је да испуни све њихове услове. Влада Србије је потписала Бриселски споразум са Приштином, чиме се практично одрекла Косова. Европска Унија врши притисак на Србију да одбије сарадњу са Русијом, и да јој чак уведе и санкције. На то је пристала влада Александра Вучића, као што је пристала и на подривање Јужног тока. Због тога Томислав Николић упире прстом на погрешне кривце, јер је свестан да је прави кривац заправо ЕУ – тврди за «Правду» Ана Филимонова.“

 

Да ли је потребан било какав закључак? Ја ћу свој свакако изнети.

 

Нико , не дај Боже, не очекује да премијер воли Русију и Владимира Путина. За љубав према Владимиру Путину потребно је много више од карактера и  емоције какву има и може да емитује премијер па и председник Николић  . Потребно је да се поседују особине као што су: патриотизам, осећај припадања православној вери, национализам, правдољубље, истинољубље, храброст, пожртвовање, одлучност,снага, воља, сигурност, харизма, стабилност, доследност, постојаност…… Баш оне које има и сам Владимир Путин.

 

Сличан се сличном радује! Ето извора несебичне и безусловне љубави премијера према Ангели Меркел.

 

А Ви доносите Ваше закључке!

 

Весна Ристановић

Тагови: ; ; ;