Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ( Информације се ажурирају а време је московско -2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

 

20:00

 

Доњецка полиција данас је ухапсила украјинског диверзанта под дејством наркотика.Према саопштењу полиције он је ухапшен у време полицијског сада у Горловки.

16:05

 

Кијевска хунта напала је Зајцево.Према саопштењу министарства одбране ДНР они су отворили ватру док су поправљане електричне инсталације на линији разграничења у Зајцеву.Том приликом на лицу места су се налазили и представници мисије ОЕБС и они су били дужни да напусте Зајцево.

15:20

Према саопштењу народне милиције ЛНР данас су националистички батаљони гранатама напали касарну под контролом Оружаних снага Украјине.
У ЛНР не искључују могућност да је напад на село Кримское  настао као резултат међусобног гранатирања украјинске војске и нацистичких батаљона. (Село Кримское налази на територији Луганске области под контролом Кијева у близини линије разграничења)

Према саопштењима министарства одбране ДНР украјинска страна је за протекла 24 сата 11 пута прекршила режим примирја.Нападнута су подручја Лозовога, Жабуњки, Широкој Балки, Трудовскога и доњецког аеродрома. Противник «пред носем» представника мисије ОЕБС напада село Коминтерново на југу републике из правца окупираног села Водјанка.

У Новолуганску је почело хапшење људи који су учествовали у референдуму 11 маја 2014 године и који су стајали на пунктовима ДНР.Они се хапсе према раније састављеним списковима ВСУ.

Такође данас су Украјински војници у области Березова на линији разграничења извели циркус тако што су се преобукли у униформе војске ДНР и махали су заставама ДНР и Русије.Ова примитивна акција имала је за циљ дискредитацију Русије и ДНР.

 

 

 

12:42

 

Према саопштењу народне милиције ЛНР последњег дана нису евидентирани нови напади украјинских снага на ЛНР.Ситуација се оцењује као напета али стабилна.

Такође према њиховим информацијама епидемија грипа шири се међу редовима украјинских војника.У последње време од последица грипа умрло је 3 војника.Главни разлог смрти је недостатак адекватних медицинских препарата.

 

 

11:36

 

Синоћ око 22.46 чуле су се две експлозије у околини Пескија.

Око 23.00 гранатирано је подручје насеља Трудовское и Александровка из правца Маринке.

Јутрос око 08.00 чуле су се експлозије у околини Горловке

 

 

ВЕДРАН