У састав копнених снага ће 2016. ући 4 нове дивизије, најавио је данас командант копнене војске РФ, генерал-пуковник Олег Саљуков.

600_default

Према његовим речима, појачање ће добити групе војних снага у западним и централним областима- три дивизије у западној и једна у централној области.

 

«Формирање нових дивизија је један од одговора на повећање интензитета вежби земаља чланица НАТО-а које су примећене недавно,» — рекао је главни командант.

 

 

Према подацима Министарства одбране, број вежби НАТО-а у близини граница Руске Федерације се у прошлој години удвостручио, а летови извиђачких авиона НАТО-а су удеветостручени.

 

Генерал Саљуков је додао да те дивизије неће бити формиране од нуле, него на основу већ постојећих бригада. Бригаде ће бити «допуњене» модерном техником — то јест, оне ће добити све што је потребно једној дивизији моторизоване пешадије.

 

Министар одбране Сергеј Шојгу је раније о томе већ говорио. Према његовим речима, биће потребно да се изграде и опреме места за стално распоређивање ових дивизија: изградња нових полигона, складишта, и објеката за смештај особља.

 

Напомињемо да је заменик министра одбране Николај Панков рекао да се руска војска неће смањити ни за једног војника. Предстојеће смањење од 10 одсто у Оружаним снагама РФ се односи само на државне службенике.

 

Како је Николај Панков рекао- пред Министарством одбране РФ стоји «креативни изазов»:

 

«Морамо створити три нове дивизије. Тенковска армија је већ формирана на западу.» — рекао је заменик министра.

 

 

Тагови: ;