У Грозном се одржао митинг под називом «У јединству је наша снага», у знак подршке руководству Руске Федерације и Републике Чеченије, преноси ТАСС.

 

На централном тргу у Грозном су се окупили представници јавних организација, државних органа, студенти из Чеченији и суседних региона. У рукама су демонстранти држали транспаренте «Треба нам велика Русија» и «Ја сам за Кадирова».

 

«Имам част да предводим овај историјски догађај», рекао је, отварајући митинг, Министар Чеченске Републике за националну политику, спољне односе, штампу и информисање Џамбулат Умаров.

 

xw_1204148

 

«Желимо да снажно протествујемо против оних који блате своју земљу и позивају на санкције против Русије. Ми смо за стабилан развој Чеченије. Такође намеравамо да изразимо своју подршку руском Председнику Владимиру Путину и вођи Чеченије Рамзану Кадирову», рекао је Хусеин Солтагерејев, Председник синдиката Чеченије, који је и организовао митинг.

 

Скупу је присуствовало више од 700 000 људи. У време одржавања, од 7:00 до 12:30 по московском времену, ограничен је саобраћај у центру Грозног.

 

Ката

Тагови: ;