Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

17:40

 

15.30 Украјинске снаге поново су отвориле ватру на екипе које су покушавале да санирају електроинсталације у Зајцеву, саопштио је представник министарства одбране ДНР Едуард Басурин.

 

15:20

 

Према саопштењу министарства одбране ДНР украјински нацисти су 153 пута напали територију ДНР од потписивања последњег ДВАДЕСЕТОГ примирја.Нападају се Жабуњка,Зајцево,Широка Балка,Саханка,Старомихајловка,Трудовски,Коминтерново,као и подручје доњецког аеродрома.

Током свих ових напада убијен је један припадник војске ДНР.

Као резултат свих ових напада становништво Зајцева се мрзне у својим домовима пошто украјинска војска, сталним нападима спречава надлежне да поправе електроинсталације које су страдале од напада украјинске војске.

14:30

 

Према саопштењу народне милиције ЛНР у околини Попасја седам припадника украјинске војске, напустило је положаје и побегло у непознатом правцу.Ово је само један од доказа ниске дисциплине и морала у редовима украјинске војске.

11:30

 

Претходне ноћи украјински војници нападали су подручје Петровска у околини Доњецка пуна четири сата.Напад је почео у 10 навече и трајао до 2 сата ноћу.Такође су нападали и насеље Александровка.Том приликом погођена је једна кућа.Срећом од укућана нико од укућана није страдао само је кров оштећен.

Око 2 сата ноћу напали су Широку Балку у околини Горловке.

Јутрос у 10.40 чула се пуцњава у Красногорловци.

 

ВЕДРАН