Холивудски глумац је приликом посете фабрици БСС у Великој Плани обећао помоћ у продаји домаћег борбеног возила на америчком тржишту.

Capturesigallazar

 

Док Холивуд не доведе у Србију, како је обећао, глумац Стивен Сигал не губи време већ „шпарта” и по унутрашњости своје нове домовине. Недуго после престоничког дочека обрео се у Великој Плани. Иако је посета била по државном протоколу, прошла је прилично незапажено. Холивудски глумац је у пратњи великоплањанских челника обишао српску фабрику Борбених сложених система „Морава” у том градићу. Након три сата шетње кроз хале у којима Србија производи наоружање и војну опрему, Сигал је изашао видно одушевљен, кажу у општини Велика Плана. Свидела му се и самоходна топ хаубица „нора”, али му је за око нарочито запао „лазар 2”, вишенаменско оклопно борбено возило које се овде производи.

Истина, челници Велике Плане немају овлашћења да Сигалу дају статус амбасадора борбених сложених система, али да га именују за „почасног грађанина” и те како могу.

– Једна „нора” вреди шест милиона евра, па ако нам прода шест комада, ми смо остварили профит већи од „Заставе”, и не бисмо имали ништа против да га прогласимо почасним грађанином Велике Плане – каже председник општине Матковић.

Даље од „Мораве” Сигал није ишао. Посета Великој Плани завршена је, кажу, разменом контаката, а овде верују његовим обећањима.

Восток

Тагови: ; ;