Вечерас ће, у организацији Демократског фронта, бити одржан велики антивладин протест уочи сутрашње расправе о поверењу Влади Црне Горе.
12525156_802633919859987_5179879294975954253_o 12640528_802634176526628_8593486106371229016_o

 

Протест ће се одржати на платоу испред Скупштине Црне Горе, с почетком у 18 часова. Директан пренос овог протеста можете пратити на овој страници од 18 часова.

 

У понедељак, 25. јануара у 11 сати, ће на истом месту испред зграде Скупштине бити постављен видео бим на којем ће окупљени моћи да прате седницу парламента.

 

Функционер Демократског Фронта, Бранко Радуловић, је обраћајући се окупљенима рекао да је вечерас на платоу „велика народна скупштина“.

„Сви који сте дошли сте делегати и посланици. Сигуран сам да све што ноћас усвојимо је добро за Црну Гору. Ова тамо тзв. скупштина нема легитмитет јер није изашла из слободних избора. Она се претворила у последњу пљачку политичке трговине и слабости оних који су унутра. За разлику од те тзв. скупштине ова наша народна скупштина овде изашла је из црногирских зборовања из Обилића пољане», поручио је Радуловић.

 

Окупљени грађани, скандирају „Мило лопове“!

 

„Усвојићемо ноћас два документа којим ћемо послати поруку шефу режима, даћемо и црвени картон овој власти, казао је Радуловић.

 

Милош Шимуновић из ОСА студентске организације поручио је да будући академски грађанин не може дозволити да од куће гледа како контраверзни бизнисмени пљачкају Црну Гору.

„Надам се да ћемо сви ми слободни грађани изгласати неповерење власти. Поздрав за Спушки затвор са поруком сада је други у затвору први.“

 

 

„Сви смо дали допринос да се ово покрене. Слобода долази! Позивам целу Црну Гору да следећих дана будемо овде и донесемо слободу. Куцнуо је час! Слобода је ту!“, казао је у свом обраћању грађанима независни посланик Обрад Гојковић.

 

 

Према речима Јанка Вучинића председника Радничке партије, вечерас се испред зграде скупштине окупио и народ и скуштина.

„Дошли смо овде да изгласамо неповерење овој мафијашкој власти. Шта друго да му кажемо до „Мило лопове“ и овој Влади која је распродала државну имовину и која нас води у дужничко ропство и банкрот. Шта друго да кажемо до да мафијашка влада мора пасти! Она је радила у интересу породице Мила Ђуканквића и нема приватизације која доноси профит, а да неко из те породице није иза тог посла. Сад треба да платимо Ацу Ђуканивићу 10 милиона! Ако хоће да продају и издају народ, нека размисле добро! Да поручимо и Дарку Пајовићу да лаже да је ДФ деструктиван и да ће наудити државности! Напротив! ДФ жели фер политичку утакмицу и да се избори за власт коју жели народ!», поручио је Вучинић.

 

«Нико није могао да претпостави да је народ са Демократским Фронтом постао отпоран на сузавац, полицију и паравојну формацију. Достојни сте ваших предака и хвала вам на томе у име ДФ-а. Они који говоре да је ДФ против Црне Горе , поручујемо да смо ми ноћна мора Мила Ђукановића и нема им теже слике до да се овде вијоре и српска и црногорска застава и да нас Ђукановић не може поделити и да без ДФ-а нема Црне Горе!», изјавио је Милан Кнежевић.

«Избор је јасан. Све колеге које гласају против, они треба да дођу овде код споменика краља Николе где ћемо заједно организовати велики скуп», истако је он.

 

Кнежевић је упутио и поруку председнику Парламента Ранку Кривокапићу.

 

«Без обзира што си био на власти, Ранко Кривокапићу, обавезан си да пошаљеш поруку ако Позитивна Црна Гора гласа за поверење, да изађеш из те Скупштине! Уколико Позитивна буде против Владе Мила Ђукановића одмах треба да формирају прелазну владу и да се договоре око фер избора. Све друго је калкулација!»

 

 

Данас обележавамо 3 месеца од тровања народа овде, рекао је Андрија Мандић лидер Нове, кад смо били засути сузавцима, када смо били затварани и пребијани.

„Сваки договор који се направи око одржања Владе у овој згради знајте да је прозивод прљавог новца. Грађани Црне Горе, свако ко буде решавао полтичку кризу са стране, решаваће је како буде одговорало другој држави. То треба да одлуче грађани Црне Горе“, поручио је Мандић додајући да судбина Црне Горе зависи од њених грађана.

„Овде они шаљу поруку да су нам потребни правници и фер избори. Ми за претходних 20 година имамо лоповски режим који постиже то на основу политичке корупције. Одлучили смо се на ванинституционалну антирежимску борбу јер смо увидели да не можемо доћи до договора. Колеге из Радне групе су увиделе да су направили грешку. Са преварантима тешко може да се нађе заједнички језик. Зато смо вечерас овде на великој народној скупштини и позивамо оне којима је остало и зрнца поштења да дођу овде. То је наш посао! Ми морамо завршити посао који смо започели 27. Септембра. Ми смо упорно веровали у једини оствариви план да само протестима можемо оборити режим Мила Ђукановића. Верујте у нас, у вас, у грађане Црне Горе! Будимо сложни и наставимо где смо стали!“, истакао је Мандић.

 

 

Бранко Радуловић је прочитао одлуку у којој је наведен историјат политичке борбе ДФ-а.

„Од Демократског Фронта Влада нема легитимитет,  ДФ се обавезује да свакога ко не гласа за поверење влади позове на бојкот скупштине, састанак за организацију протеста и заједничког политичког деловања“, навео је Радуловић а затим су окупљени грађани, усвојили ту одлуку показивањем зелених картона.

Након тога је изгласано од народа и присутних политичара неповјерење влади показивањем црвених картона, услед чега је Радуловић честитао слободу окупљеним грађанима.

„Од данас влада Мила Ђукановића нема легитимитет! Нека вам је срећна слобода!“, рекао је Радуловић.

 

 

 

Грађани су на скупу носили црногорске и српке заставе, а виђено је и пар руских.

 

 

Тагови: ; ;