Младим људима из САД приказани су чувени совјетски и руски анимирани филмови. Без обзира на то што су крокодила Гену помешали са диносаурусом и нису преопознали Вини Пуа, Чебурашка их је освојио, а квалитету серијала Маша и медвед одали су дужно поштовање.

 

TASS_1323809_468

Познати амерички портал BuzzFeed спровео је још један експеримент, овога пута младим људима из Сједињених Држава приказани су совјетски и руски анимирани филмови, а њихова реакција је снимљена, преноси портал RT.

Без обзира на то што су крокодила Гену помешали са диносаурусом и нису преопознали Вини Пуа, Чебурашка их је освојио, а квалитету серијала Маша и медвед млади Американци одали су дужно поштовање.

Пре него што су почели да гледају филмове неки од испитаника су одмах иразили резерву. Сматрали су да пошто не знају руски језик ниша неће разумети. Једна девојка је имала предрасуду да у руским цртаћима „мора бити много црног хумора“. Али све су сумње ускоро биле развејане.

У совјетском Вини Пуу Американци нису одмах препознали дебељушкастог медведића, на кога су навикли, али су и поред тога били „очарани“. У цртаћу „Чувај се“, о вуку и зецу, одмах су препознали свој серијал Looney Tunes.

„Русима се то допадало 1969. године“, рекао је један младић, али му је девојка одмах одговорила „мени се допада и ове 2016. године“.
200 5 најомиљенијих совјетских цртаних филмова

Како увек конац дело краси, на крају експеримента је приказан савремени руски анимирани филм који осваја планету „Маша и медвед“. Готово сви гледаоци су истакли колико је професионално и квалитетно направљен. „Желео бих да наши цртаћи буду тако феноменални“, рекао је један момак.

„На мене је најјачи утисак оставило то како су филмови урађени, њихова анимација“, нагласио је млади амерички испитаник.

Једна гледатељка је рекла да су руски цртаћи „далеко бољи од америчких“, а друга закључила „ја бих то све тако радо гледала“.

 

РУСКА РЕЧ

Тагови: