Јуче је на протестном скупу у Подгорици, Демократски фронт позвао опозицију да уколико влада данас добије подршку парламента, напусти скупштину и придружи се том савезу у протестима.

Capturecg
Данас, 25. јануара у 11 часова, у време када у парламенту почиње расправа о поверењу влади, испред зграде Скупштине Црне Горе ће бити постављен видео бим на којем ће окупљени моћи да прате седницу парламента. Овде ће присталице ДФ-а чекати резултате гласања о поверењу Влади.

 

Директан пренос овог скупа, можете пратити на овој страници између 11 и 11:30

 

 

 

11.00.

 

Као што је и најављено присталице Демократског фронта окупиле су се испред зграде Црногорског Парламента где се очекује изгласавање неповерења влади.

 

Саобраћај испред скупштине је затворен.

 

Између скупштине и председништа налазе се припадници специјалне полиције.

 

Демонстранти, улазак посланика владајуће партије прате уз скандирање «Лопови, лопови».

 

Црна Гора умире, народ је без посла, морал је опао а власт је орумпирана. То је резултат власти Мила Ђукановића који он представља као успех. Кажу да желе да иду путем евроатлантских интеграција. Власт тврди да су им САД пријатељи али народ то не подржава.

 

«Ја се као представник обичног народа, као обичан човек, залажем за економски савез са Русијом.Ми волимо Русију и ми ћемо је волети заувек. Америка неће да призна да је Русија највећа војна сила, а да је Путин васкрснуо. Путин треба да остане на власти јер је учинио много за Руску Федерацију. Велики поздрав за Руски народ!»

 

Управо се чује глас Ђукановића са седнице скупштине. Како грађани препознају његов глас тако расте и незадовољство.

За време његовог наступања чују се повици «Мило лопове», «Мило лопове».

 

Мило је рекао да је све што се дешава неопходно да би им било боље. На помињање НАТО-а народ почиње са звиждањем и негодовањем.

 

 

Милову реченицу да је пут ка НАТО највећи успех Црне Горе након њене независности од Србије народ је дочекао са још већим негодовањем. Један од присутних је чак тражио да се искључи видео бим јер нема живаца ово да слуша.

 

 

— Седница која је била планирана за 11 сати, померена је и заказан је Колегијум, на захтев посланика Ника Ђељошаја, због понуде Позитивне Црне Горе. Колегијум је онда донео одлуку да седница почне у 12.30 часова.

 

— Раније, на Колегијуму председника парламента, договорено је да излагања посланика који учествују у расправи трају по десет минута.

 

— Влада је 28. децембра прошле године одлучила да Скупштини поднесе захтев за гласање о поверењу.

 

— Црногорска Влада је изабрана 4. децембра 2012. године, гласовима парламентарне већине коалиције формиране уочи и након последњих парламентарних избора.

 

 

— Познато је да ће против Владе гласати посланици из редова Социјалдемократске партије.

 

 

— За изгласавање поверења, ДПС-у је потребна подршка 41 посланика.

 

 

Дискусија у Скупштини Црне Горе и даље траје. Гласања данас неће бити. По речима председника Скупштине  Кривокапића, гласање би требало да се одржи сутра. Све зависи од тога колико ће расправа у парламету Црне Горе трајати.

 

 

Тагови: ; ;