Саопштење од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског).

 

днр лнр

17:43

 

Министарство одбране ДНР саопштава да ВСУ почиње деминирање терена на линији разграничења на југу републике.

«Обавештајни подаци ДНР говоре да украјинска страна приступа разминирању територије на линији разграничења на мариупољском правцу како би заузели места на линији разграничења»- рекао је представник министарства одбране ДНР Едуард Басурин.

 

16:5о

 

Двоје цивила рањено је приликом напада украјинских снага на село Зајцево у околини Горловке.

 

«Око 12.15 током гранатирања Зајцева од стране украјинских нациста рањене су две особе једна старија жена 1958 годиште и њена унука рођена 2001 године»- рекао је представник министарства одбране ДНР Едуард Басурин.

 

Према саопштењу министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 часа укупно 8 пута нарушили режим примирја.Највише су нападале Спартак, Жабичево, Зајцево, подручје око Волво центар, и подручје доњецког аеродрома.

 

 

 

 

10:24

 

Синоћ су украјински нацисти нападали подручје доњецког аеродрома, област Волво центра и село Жабуњки северно од Доњецка.Ватра је отворена из окупираних села Пески и Опитное.

Иначе јуче је народна милиција ЛНР саопштина да су украјинске снаге довеле око 40 пољских плаћеника на линију разграничења.