Кошаркашка легенда Жарко Паспаљ казао је да везе народа Србије и Црне Горе никада неће бити покидане, додајући да се он увек изјашњавао као Србин из Црне Горе.

 

Упитан како види данашње односе Црне Горе и Србије, рекао је: „Варирају, али чини ми се да су последњих година на много бољем нивоу него што су били“.

 

Zarko-Paspalj-206

 

„Надам се да ће бити још бољи. Не видим разлог зашто би Срби и Црногорци били у свађи. Ми смо исти народ и нико суштински не може да нас подели“, рекао је Паспаљ за „Новости“.

 

Он је додао да срећом није морао да бира између дреса Србије и Црне Горе.

 

„Рођен сам у Црној Гори и волим је. Тамо су ми пријатељи и кумови. Живим у Београду. То је мој град и увек ће бити. Нисам у томе једини „пример“. Везе народа Србије и Црне Горе никада неће ни бити покидане. Не бих улазио у то ко и зашто говори да је Црногорац или Србин из Црне Горе. Али, ако мене питате, ја сам Србин из Црне Горе. За мене је то природно и не желим да се било ко увреди због овог мог осећања“, казао је Паспаљ.

Истакао је да је Србија фантастична земља.

 

„Тако мислим, тако је доживљавам, тако се у њој осећам. Зато сматрам да овај наш народ заслужује и бољи живот, јер му године пролазе у непрестаној борби да га тако и проживи. Да има кров над главом, посао, да може да школује децу… На жалост, запала нам је ова транзиција и она предуго траје. Надам се да ћемо дочекати њен крај, јер верујем да смо квалитетан и добар народ, с јаком дозом индивидуалности, која би, када би се преточила у правом смеру, могла да донесе добро свима. Заслужујемо много више“, сматра Паспаљ.

 

(Нова српска политичка мисао‎)

 

Ката

Тагови: ; ; ;