Планирано је да се крузери користе за линије Санкт Петербург — Москва и Ростов на Дону — Москва, као и за упловљавање у луке на Криму.

 

Министарство за индустрију и трговину предвиђа да ове године први пут за 60 година почне са градњом крузера ПВ300ВД, пише лист «Ведомости», позивајући се на прес-службу Министарства.

 

Kruzer-brod-recni-saobracaj

 

Бродови су дуги 141 метар а широки 16,82 метра. Могу да приме 306 путника, Саобраћаће на линији Санкт Петербург-Москва и Ростов на Дону-Москва и за упловљавање у луке на Криму. Извори листа су саопштили да се ради неколико таквих брода.

 

Бродови ће бити прављени у бродоградилиштима «Лотос», «Красно Сормово» и «Заливу». Претпоставља се да ће наручиоци бити компаније «Мостурфлот», «Водоход» и «Ортодокс». Туроператори примећују пораст потражње за крстарењима по рекама Русије.

 

У Астрахану почиње градња крузера за Каспијско и Црно море.

 

«Изградња једног брода траје три године и кошта 2,4 до 2,5 милијарде рубаља. Рок трајања крузера је више од 20 година. Ни једна приватна компанија не може самостално на себе да преузме овај пројекат. Разговарамо о условима финансирања пројекта и очекујемо конкретне предлоге», наводи лист речи заменика директора компаније «Водоход» Андреја Смолина.

 

Ката

Тагови: ; ; ;