Руски Министар одбране, генерал армије Сергеј Шојгу је доделио државне награде особљу нуклеарне подморнице «Александар Невски».

 

На церемонији доделе награда Шојгу је рекао да је пре шест месеци у историји подморских снага Пацифичке флоте био је значајан догађај: по први пут у 17 година је у њен састав уврштена подморница нове генерације — атомска подморница «Александар Невски», а ускоро ће јој се придружити и друга — «Владимир Мономах».

 

Podmornica, foto 2

 

«Технологија таквог нивоа ће бити основа нашег поморске флоте. У њеном стварању су коришћена најновија достигнућа војних-техничких замисли, при чему је важно да је тако опасно оружје у добрим рукама», рекао је Министар.

 

«Ваша посада је успешно завршила задатак војне службе на северној географској ширини и показала висок ниво професионализма, лојалност војној служби и светоандрејевској застави», рекао је шеф Војног одсека, захваливши рониоцима.

 

Он је пожелео војницима добро здравље и успешну службу за добробит домовине и предао капетану друге класе Сергеју Богачеву орден «за морске заслуге», капетану треће класе Алекандеру Москаљенку орден «за заслуге отаџбини» II степена, а шесторица морнара је добила медаље Ушакова и медаље «за војну храброст» I степена.

 

Ката

Тагови: ; ;