Аустријски «Герлингер» крајем марта покреће производњу у бившој индустрији «Митрос». На почетку, план обухвата прераду 2000-4000 свиња недељно, касније и до 25 000.

 

Аустријска фирма за прераду и обраду меса «Герлингер», која је купила некадашњу сремскомитровачке месну индустрију «Митрос», покреће производњу крајем марта. У адаптацију објекта досад је уложено 16 милиона евра.

 

Предузеће «Герлингер» ради на модернизацији постројења и погона. Адаптација је подразумевала комплетну реконструкцију, која је укључивала санирање крова, лимова, фасаде, а касније и радове у унутрашњости објекта — замену комплетне канализационе мреже, носећих стубова, водоводних и електричних инсталација.

 

sunka

 

У производном погону, како се могло чути приликом обиласка радова, користиће се искључиво ростфрај, који ће обезбедити обраду и прераду меса у складу са највишим стандардима хигијене и квалитета.

 

«Од марта, када крене уговарање услужног това свиња и пријем радника, потврдиће се значај «Митроса» за овај град, за грађане који ће користити услуге ове компаније, али и за оне који ће у њему пронаћи своју пословну шансу , или ухлебљење», наглашава Бранислав Недимовић, градоначелник Сремске Митровице.

 

Део опреме, који ће се користити у процесу прераде меса, већ је стигао, док се остатак очекује у наредним недељама. Ново постројење простире се на површини од 23 000 м2 и највеће је у оквиру «Герлингер» групације.

 

«У првој фази производиће ћемо традиционалне аустријске месне производе извозити за Русију», најавио је директор компаније Јохан Герлингер приликом једне од посета Сремској Митровици, додајући да ће касније и европско тржиште бити снабдевано шунком.

 

Сви производи ће се пласирати под називом «Mitros Fleischwaren».

 

Ката

Тагови: ; ; ;