Група бранитеља протестовала је против одлуке Савета за електронске медије о одузимању дозволе за рад на три дана ТВ З1 због говора мржње према Србима.

 

branitelji i ustase

 

Колона хрватских бранитеља кренула је у мирну протестну поворку од Савске до Јагићеве улице, где је седиште Савета за електронске медије.

 

На челу колоне налазили су се Ђуро Глогошки и Велимир Бујанец, а демонстранти су певали «Ој хрватска мати», «У бој, у бој» и «За дом спремни».

 

Глогошки је најавио да је Савска 66, где су месецима у шаторима протестовали бранитељи, сада место са којег ће убудуће почињати све протестне шетње.

 

 

Према процени полиције на протесту се окупило око 5 000 људи, док организатори кажу да их је било између 8 000 и 10 000, а то је потврдио и Јосип Клем, један од вођа протеста бранитеља у Савској 66.

 

 

Како преноси хрватски портал «Јутарњи лист», негде око 14 часова данас водитељи телевизије З1 Велимир Бујанец и Марко Јурич примљени су у зграду Агенције за електронске медије:

 

 

Водитељи телевизије З1 Велимир Бујанец и Марко Јурич примљени су у зграду Агенције за електроничке медије, гдје су се срели с Мирјаном Ракић, којој су уручили четничке капе, за које тврде како су им их ‘дале силоване жене из Вуковара’.

 

 

 

НСПМ / Јутарњи.хр/Б92

Тагови: ; ;