Прва вандредна седница црногорског парламента је завршена јуче и наставља се данас у 11 часова, како је рекао председник скупштине Ранко Кривокапић.

 

Након вишесатне расправе могле су се чути разне оптужбе између посланика, као и приговори и критике на рачун власти. Најинтересантније су биле полемике између ДПС-а и СДП-а. Тако је и расправа посланика СДП-а Џавида Шабовића и ДПС-а Обрада Миша Станишића, обележила данашње заседање поводом изгласавања поверења Влади.

 

Наиме, Станишић је рекао да је разлика између те две партије та што Шабовићу аплаудирају четничке војводе, а да ДПС-овим посланицима звижде.

 

«У својим редовима увијек смо имали представнике свих народа и мањина у Црној Гори. Имате ли ви господине Шабовићу, уколико не мислите да сте заштитник великоспрких интереса у вашој партији. Толико о грађанству и грађанским партијама», рекао је Станишић.

 

Шабовић је одговорио Станишићу да је са четницима први пут био када је био са њим.

 

«Са четницима сам први пут био када сам био са Вама господине Станишићу. Када вам је 1997. године још капала крв са војничких чизама, када још нијесте одложили пушке, када сте палили Конавле, бомбардовали Дубровник, држали Сарајево у опсади три године и држали несретнике из Босне по приморју. Тада сам можда и први пут морално клекнуо и пошао са вама опраштајући вам те злочине јер сам вјерник, а он мора да опрости. Али нијесам заборавио. Сада, када то исто радим након 20 година, а са вама сам радио двије године након Сртебренице, сам четник и то ми кажете Ви. Ко је мрзио шаховницу? Ја, Ви или онај чије име не смијете да поменете», поручио је Шабовић.

 

Извор

 

Тагови: