«Руска авијација је у претходна три дана уништила скоро 500 терористичких објеката у Сирији», изјавио је у понедељак начелник Генералштаба војске Русије генерал Сергеј Рудској.

 

«У току претходна три дана, од 22 до 24 јануара, руска авијација у Сирији имала је 169 летова и уништила 484 објеката инфраструктуре терористичких логора», рекао је Рудској.

 

islamska-drzava-terorizam-nydailynewscom-650x357

 

Како преносе руски медији, он је додао да руска авијација свакодневно спроводи 70-100 летова борбеним авионима како би подржала офанзиву сиријске војске и патриотске опозиције у борби против терориста.

 

Према његовим речима, само су бомбардери извршили 18 ваздушних напада са територије Русије на објекте «ИГИЛ» у провинцији Дејр ел Зор. Истовремено, ИГИЛ је у ту провинцију на истоку Сирије послао око 2000 бораца како би извршио концентрацију снага за напад на сам град Дејр ел Зор.

 

«Изгубивши иницијативу у западном делу Сирије, руководство ИГИЛ је одлучило да пребаци основни део својих снага да би заузели град Дејр ел Зор. Поред војника, пребачена је и војна техника и аутомобили са митраљезима крупног калибра. Када је реч о сиријској војсци, она је за последња 24 сата ослободила 92км2 територије и 28 насељених места» — рекао је Рудској.

 

Ката

Тагови: ; ; ;