27. јануара, у Прагу, главном граду Чешке Републике, и 28. јануара у Словачкој организује се паневропска кампања против НАТО-а. Становници ЕУ и Балкана заједно против агресивне политике Запада и НАТО-а.

2bLosYWcn28

 

«Одважна и храбра борба народа Црне Горе који брани своју слободу, достојанство и право да као народ одлучује о својој судбини, дотакла је многе и пробудила веру у то да се морамо борити. На Балкан смо са братском стрепњом гледали често. И сада се Црна Гора побунила против туђе воље и без страха иде напред.

 

А ако је народ Црне Горе одважно и гласно рекао «НЕ» агресивној војној алијанси  због смрти хиљада људи, и ако су се људи усудили да иду против власти Мила Ђукановића, који је издао своју домовину и сећање на све погинуле 1999. године при НАТО бомбардовању, онда је време да сви чују глас тог народа.

 

Црна Гора захтева референдум где би људи одлучили да ли желе да се придруже НАТО-у, и да ли им се свиђа овај циничан позив.

 

Посматрајући смелост народа Црне Горе, Бугари, које су насилно угурани у НАТО — без сагласности народа, и без референдума, искрено разумеју ситуацију у којој се нашла Црна Гора. Бугари су изразили намеру да подрже Црногорце и њихове напоре и организују заједничку балканску акцију.

 

Глас Балкана се тумачи у Европи као позив за удруживање. У главном граду Чешке  27. јануара, у Словачкој 28. јануара припремају се велики међународни протести — марш против НАТО-а и против колонијалне, агресивне америчке политике потчињавања народа. Народ устаје против НАТО-а, удружује своје снаге у заједнички народни фронт.

 

Уједињење у заједнички међународни фронт против тероризма, против америчке агресије.

 

Удруживањем у један народни анти-НАТО фронт бисмо заштитили своје право на слободу, независност и пристојан живот, кад већ политичари то не могу», саопштили су организатори ове акције.»

 

 

cCd3SJ8S2Tc

 

gotCTSdBoE4

 

 

Запад се плаши и не жели да допусти да се Европа и Балкан приближе Русији. Упркос западној пропаганди, људи све чешће и гласније подржавају Русију. И многе земље ЕУ се противе западним санкцијама Руској Федерацији.

 

Тагови: ; ; ; ; ;