Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског ) .

 

днр лнр

22:11

 

Горловка: У троуглу Мајорск-Жованка-Зајцево води се интензивна битка.

У Маринки се чула експлозија.

Горловка. У Зајцеву се и даље пуца. Чују се повремено експлозије и у Широкој Балки

Доњецк.Из правца Пескија напада се подручје Волво- центра, такође чују се и експлозије северно од Доњецка.

 

 

 

15:55

 

Према саопштењу народне милиције ЛНР наоружани људи који представљају јединице МУП-а Украјине » Луганск 1″ врше претресе у селима под њиховом контролом а од становништва траже податке о личним документима и бројеве телефона. У месту Станица Луганска ситуација је још гора. Тамо, према сапштењу локалног становништва, украјински егзекутори упадају у куће становништву, пуцају, и одузимају драгоцености.

 

15:42

 

У области Зајцево-Жованка борбе су се чуле до раних јутарњих сати.

 

Према саопштењу министарства одбране ДНР украјинска страна је за протекла 24 часа 75 пута пуцала на позиције ДНР. Нападали су Спартак, Зајцево, подручје доњецког аеродрома, подручје Волво центра и Жабичево.Током напада на Зајцево рањени су један мушкарац и жена.

 

 

 

 

 

 

11:40

 

Доњецк, синоћ су се повремено чуле експлозије из правца доњецког аеродрома, Путиловке, и Спартака.

Горловка: Синоћ је Зајцево нападнуто од стране укропа из правца Жованке. Том приликом рањени су један мушкарац и жена у близини локалног гробља.

 

У осталим подручјима Горловке било је мирно али напето.

 

Камере које је ОЕБС поставио у селу Широкино не дозвољавају украјинским снагама да пуцају по позицијама ДНР. Из тог разлога они пуцају по Мариупољу.