Руководилац пројекта » Успешна држава » Андреј Блинов сматра да украјинске власти за све проблеме у земљи криве рат, а да при том они не раде ништа.

 

Ukraine_011043251132-177x177

 

» Притисак ће да расте из економских разлога. Колико ја схватам, друштво тешко сазрева, и тешко схвата да је неопходно учинити велике компромисе и уступке како би се дошло до великог и сопственог  » ја «- рекао је Блинов

 

»  Ако погледате кризу у Украјини и упоредите је са кризом у суседним државама деведесетих година, видећете да становништво има најнетолерантнији и најригиднији став према сопственом социо- економском статусу, а већ трећу годину се смањује социјални стандард и опадају приходи становништва»- рекао је он.

 

» Све чешће чујемо став да је становништво свесно да се налазимо у великој јами. Све чешће чујемо вести како је Украјина продала 48 хиљада аутомобила по показатељима из 1999 године. Али онда видимо да смо, од тад врло мало аутомобила продали»- рекао је експерт.

 

Овакво схватање долази постепено. Оно додаје захтев за борбу против корупције и нову економску политику. Али јасно је да ће се ово питање наћи на дневном реду украјинске владе, уверен је експерт.