Након што је влада Мила Ђукановића добила поверење у парламенту, званичној Подгорици је из Брисела поручено да Црна Гора сама нађе решење за актуелну политичку ситуцију, како би наставила са спровођењем реформи на путу приступања ЕУ.

 

brisel-REUTERS-Yves-Herman.jpg

То је за Радио Црне Горе изјавила портпаролка високе представнице Европске уније Федерике Могерини, Маја Концијанчич.

 

«Иницијатива о поверењу влади је за нас унутрашње питање Црне Горе и нормалан је део парламентарне демократије», рекла је Коцијанчич и додала да је пажљиво пратила скупштинску расправу, која је посланицима пружила могућност да изнесу своје ставове.

 

 

Коцијанчичева је рекла да Брисел сада очекује да ће Црна Гора пронаћи решење за тренутну политичку ситуацију, како би њене институције могле даље да напредују у спровођењу свих реформи које су неопходне за приступање Црне Горе Европској унији.

 

Након тродневне расправе синоћ је у црногорском парламенту изгласано поверење влади Мила Ђукановића, коју није подржала мања чланица владајуће коалиције СДП, а за је гласала опозициона Позитивна Црна Гора која је претходно влади и опозицији понудила програм за превазилажење кризе.

 

Лидер СДП-а Ранко Кривокапић је данас позвао опозициони Демократски фронт, који месецима не учествује у раду парламента, на дијалог с обзиром на то да су се, како је рекао, сада промениле околости.

 

 

Посланици ДФ-а, иначе, нису учествовали ни у расправи о поверењу влади, већ су заједно са својим присталицама протестовали испред зграде парламента.

 

Поручују да настављају са протестима:

 

«Демократски Фронт још снажније наставља одлучну политичку борбу и спреман је да сарађује са свим политичким субјектима који су сагласни да су протести последњи преостали вид ефикасне политичке борбе», казали су у ДФ-у, пренео је портал ЦдМ.

 

 

 

 

 

(РТС)

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;