Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског).

 

днр лнр

 

22:00

 

Повремено се чују експлозије по северним предграђима Доњецка. Повремено се нападају Волво центар и подручје доњецког аеродрома.

У околини Горловке и даље се напада Зајцево.

17:20

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за претходна 24 часа 22 пута напале територију ДНР. Нападали су више пута Зајцево, подручје доњецког аеродрома, Волво центар, Старомихајловку, Жабичево, Трудовское, Широку Балку, Железну Балку.

Током протекла 24 часа две особе су рањена један војник у околини Доњецка и једна жена цивил у Зајцеву.

 

 

15:55

 

Доњецк. Три експлозије чуле су се са северне стране.

 

Саопштење од припадника милиције ДНР:

 

» Током последњег дана ситуација се није много променила. Непријатељ је тукао из артиљеријског наоружања по Спартаку, предграђима Доњецка и Горловке. Видимо на позицијама непријатеља пијанство, недисциплину, и недостатак борбеног морала.

 

Током данашњег напада на Зајцево једна жена је рањена.

 

13:40

 

Саопштење од становника Северодоњецка:

» Код нас поново иде «учење». Од раног јутра туче артиљерија тако да нико више нема илузија о томе како укри планирају да «мирно регулишу кризу». Они то више и не крију.

 

 

 

 

13:05

 

Синоћ око 20.22 опет је нападнуто село Зајцево у околини Горловке. Током напада једна кућа је потпуно уништена. Жртава није било.

 

Украјинска страна је синоћ дуже од 3 сата гађала Петровски рејон Доњецка. Интензитет борбе је био најјачи између 10 и 11.30 навече. Том приликом рањен је један припадник снага ДНР 1993 годиште. Информација о разарањима у овом моменту нема.

 

У центру Доњецка синоћ је оштећен споменик Лењину који се налазио на истоименом тргу.Он је оштећен у експлозији која се десила око 03.30 ноћас.Представник Министарства одбране ДНР Едуард Басурин рекао је да је овај вандализам починила диверзантско- терористичка група.

» Ово нису били само диверзанти него и терористи. Никаква тајна није да их има и овде и да су пустили корене»- рекао је Басурин.

 

Он је додао да овом приликом нико није страдао.

 

У току ноћи украјинска страна отварала је повремено ватру и по позицијама снага ДНР у подручјима Волво центра, и по северним предграђима Доњецка. Такође село Зајцево је неколико пута нападнуто.

 

Према саопштењу народне милиције ЛНР украјинска страна је током ноћи отворила ватру на место Калиново из правца окупираног села Троицкое.