НАТО никако не може да дефинише свој однос према Русији, па је тако подносећи годишњи извештај генерални секретар Северноатлантске алијансе Јенс Столтенберг изјавио да је савез спреман да се према Москви односи са поштовањем, као и да одржи седницу Савета Русија-НАТО, тела које не функционише већ скоро две године, пише портал телевизије Звезда.

 

zvornikdanas-nato-bombardovanje-srbije-610x320

 

Међутим Столтенберг је истовремено оптужио Русију за агресивну политику. Аргументи које је при томе навео врло су чудни.

 

„Русија је потрошила велика материјална средства на одбрану за последњих неколико година. И то је доказ да Москва планира да користи војну силу за промену граница у Европи. И то се догађа први пут после завршетка Другог светског рата“, рекао је Столтенберг.

 

 

 

На тај начин генерални секретар показао је да не види разлику између напада и одбране. Столтенберг је заборавио на крвави сукоб у бившој Југославији, када су послератне границе у Европи прекрајане уз директно учешће Северноатлантске алијансе, пише „Звезда“.

 

Поред свега Столтенберг је изјавио да ће чланице НАТО алијансе повећавати војне буџете наводно и због позиције Русије и обећао нову помоћ Украјини, Грузији и Молдавији.

 

 

(Руска реч)

Тагови: ; ; ; ;