Објављена информација у медијима о наводним учесницима терористичког напада на руски авион „А321“ у Египту не потврђује ФСБ Русије, изјавио је новинарима први заменик руководоца апарата Националног антитерористичког комитета Јевгениј Иљин.

 

1100858065

У Министарству авијације Египта такође су негирали хапшење сарадника египатске авио-компаније Египт ер.

 

„Нико у Египт еру није ухапшен у вези с овим случајем, а нисмо чули ништа ни о осумњиченима“, рекао је извор.

 

 

Јуче је телевизија Лајф њуз саопштила да су руске специјалне службе заједно са египатским колегама установиле идентитет извршиоца терористичког напада на „А321“, који је наводно био радник аеродрома у Шарм ел Шеику. Египатске власти нису коментарисале ову информацију.

 

„Јучерашње медијске информације о ’А321‘ — не потврђују је руске структуре које се баве истрагом терористичког напада… то не потврђује ФСБ“, рекао је он.

 

 

Како саопштава Ројтерс, позивајући се на извор упознат са овом тематиком, бомбу у руски авион „А321“ унео је механичар компаније „Египат ер“, чији брат је припадник «ИД»-а.

 

Наведено је да му је помагао и радник аеродрома из одељка за пртљаг. Извори наводе да су у напад била умешана и двојица полицајаца, који су затворили очи на сумњиву активност у авиону. Саопштено је да је све четворо ухапшено.

 

 

 

 

 

(Спутњик)

Тагови: ; ;