Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

22:57

Доњецк. Повремено се напада Волво центар, Пески, и подручје доњецког аеродрома.

Горловка. И даље се с времена на време напада Зајцево.

 

17:41

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска страна је за протекла 24 сата 148 пута напала територију републике током 31 кршења договора из Минска. Они су нападали Спартак, Саханку, Зајцево, Железну Балку, Волво центар и подручје доњеког аеродрома. Такође Министарство саопштава да су украјински окупатори формирали једну јединицу у околини Артјомовска која има за циљ » чишћење » околине од » неугодног » локалног становништва.

 

15:43

 

Саопштење од становника Северодоњецка.

«Опет имамо проблем са интернетом. Појави се на моменте. Ово се дешава сваки пут кад укри почну своје » учење». А у вези њиховог деловања пре пар дана су у једном ноћном клубу опет, пијани провоцирали. Причали су како креће нови рат али како » неће дирати Северодоњецк» него ћемо » само слушати » пуцњаву пошто ће рат ићи у правцу границе како би » ослободили украјинску земљу «.

 

13:10

 

Према саопштењу народне милиције ЛНР ситуација у зони одговорности народне милиције карактерише се као напета али стабилна.

Према доступним информацијама у Станици Луганској организује се акција затварања пешачког моста како би се наводно спречило ширење грипа из Луганска. Међутим прави разлог за овакво поступање су масовни нереди због значајних разлика у ценама у Станици Луганској и Луганску.

Такође у Беловодску је активна присилна мобилизација. Сваки дан војна лица долазе мушкарцима између 25 и 45 година и нуде им службу у војсци по уговору у супротном прете кривичним гоњењем.

 

11:50

 

Јуче 27  јануара укропи су из места Луганское (подручје бране) напали Калиновку. Током напада разарања и жртава није било.

Саопштење од припадника милиције Горловке.

Целу ноћ трајао је напад укронациста из окупираног села Жованка на Зајцево.

 

Током ноћи чуле су се експлозије у Маринки, Красногорловки, Старомихајловки.