Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског )

 

днр лнр

17:20

 

Украјинска војска и даље напада насеље Набережное. Делегација састављена од представника Министарства одбране ДНР и мисије ОЕБС и даље се налази у Новоазовском рејону и безуспешно покушава да се пробије до самог насеља како би извршила контролу.

 

14:53

 

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска страна је 153 пута прекршила режим примирја. Нападали су Жељезну Балку, Спартак, Старомихајловку, Волво центар, подручје доњецког аеродрома, Маринку, и насеље Набережное.

Министарство такође наводи да је данас у току дана украјинска војска непрекидно нападала насеље Набережное тако да делегација састављена од Министарства одбране ДНР и мисије ОЕБС није могла да уђе у насеље како би обавила контролу.

 

Према саопштењу народне милиције ЛНР ситуација у зони одговорности и даље се карактерише као напета али стабилна.

 

13:20

 

 

Синоћ око 21. оо украјинска војска поново је напала подручје доњецког аеродрома. Напад је извршен из правца Пескија и окупираног села Опитное. Такође нападнуто је и подручје насеља Старомихајловка. Напад на Старомихајловку извршен је из правца Красногорловке и Маринке.

 

Јуче током поподнева украјински нацисти отворили су ватру на аутомобил који је превозио хлеб у насељу Набережное у Новоазовском рејону на југу ДНР. Напад је извршен у моменту док је аутомобил прилазио људима. Срећом повређених није било.

 

Синоћ око 23.оо опет је нападнуто подручје доњецког аеродрома и Спартак.