НАТО спрема велики информативни рат против Русије у коме ће настојати да искористи и неке руске информативне мреже и организације.

 

Савез намерава да се супротстави, како наводе њени званичници, руском «информационом оружју», стварајући специјализовани комуникациони одред, који ће координисати методе ширења информација у медијима и јавности, извештава Правда.

 

nato-rusija_660x330

 

НАТО ће «радити» на руским медијима и друштвеним мрежама, анализирајући основне тонове извештавања и прилагођавати своје комуникационе кампање «неопходном културном контексту како би најефикасније утицао на публику».

 

Део нове комуникационе стратегије НАТО могла би да буде примена војне тактике како би се боље схватио противник, а да се потом утиче на инострани аудиторијум.

 

У НАТО не желе да коментаришу своје информативне циљеве, али потврђују да војни комитет анализира политику стратешке комуникације.

 

Саветница за везе са јавношћу и стратешке комуникације војног комитета НАТО Ева Свободова наводи да земље Алијансе тек треба да размотре нацрт плана пре него што он буде усвојен.

 

Ката

Тагови: ; ;