Италији прети поново казна због неусклађивања закона са ЕУ, преноси италијанска новинска агенција “Анса“.

 

У марту 2015 године, европски Парламент је позвао све чланице ЕУ да признају истополне бракове као грађанске и као људско право.

 

2-G-300x200

 

Прошле године је Европски суд за људска права осудио Италију зато што не пружа правно признање и заштиту педерима.

 

Италија је једина западна европска земља која не жели да легализује истополне бракове. Европски суд је наложио Италији да мора да промени своје законе и да то исправи.

 

Генерални секретар Савета Европе Јагланд је охрабрио Италију да донесе државни закон који гарантује права за геј парове.

 

Захтев подразумева и право да наслеђују имовину и пензију супружника и право на усвајање деце. Католици широм политичког спектра дижу глас против могућности да се дозволи геј супружницима да усвајају децу.

 

7-G-300x200

 

Премијер Матео Ренци је, под притиском ЕУ, обећао да ће његова Влада увести законе о истополним браковима ове године.

 

У исто време је у Торину организован миран протест-перформанс грађана против такозваног про-геј закона којим се промовишу те нове “вредности“ и даје предност педерима испред деце.

 

Протест је изведен као перформанс под називом “стража“. Реч је о људима који желе да заштите традиционални брак и да се воде као нормални а не као стреј парови. Читали су књиге на тргу и на тај начин показали да је култура нешто друго.

 

Ката

Тагови: ; ;