Турска је довезла на територију Сирије механизоване војне јединице које граде бетонске зидове, копају ровове и настављају да пружају помоћ терористима, јавља отправник послова Сиријске Арапске Републике у УН Мунзер Мунзер у писму упућеном Савету безбедности и генералном секретару Бан Ки-Муну.

 

sirija-turska-zastave-cdn-ir

 

По речима дипломате, крајем 2015 године, механизоване јединице турске војске су ушле на територију Сирије код села Деир Гхусн (округ Јавадов), у село Бустан (подручје Малик), дистрикт Абу Рацине (Рас ел-Аин) и на територију северно од Амана села и Шејк Мансоур (округ Дирбасија). «Ту се одвијају убрзани грађевински радови», јавио је Мунзер.

 

«У граду Харимови у северној провинцији Идлиб, турска војска је «ископала ров ширине 4 метра и дубине 8 метара», а у граду Рас Ал-Аин и околини је направљен зид висок 6 метара.

 

Дипломата каже да је турска Влада «наставља да пружа војну, логистичку и финансијску подршку за деловање терористичких група сиријских Туркмена.»

 

«Поред тога, Анкара помаже страним терористима да уђу на територију Сирије и «обезбеђује им смештај и медицинску негу на територији Турске где су основани терористички кампови за обуку», рекао је Мунзер Мунзер.

 

Он је захтевао да турска Влада «одмах обустави све агресивне акције усмерене на подривање суверенитета и територијалног интегритета Сиријске Арапске Републике», а од Савета безбедности је затражио да «преузме одговорност» и заустави акцију Анкаре.

 

Ката

Тагови: ; ; ;