Команда америчке авијације признала је смрт цивила током  бомбардовања положаја ИСИЛ-а у Ираку и Сирији. Током, само четири удара блискоисточних земаља, између 27 јула и 15 октобра погинуло је 5 а рањено 27 цивила, преноси енглеска верзија РТ-а.

 

siriya_razrushenie_1

Највише цивила страдало је 13 августа током америчког бомбардовања града Рака у Сирији, који се сматра главним градом терориста ИСИЛ-а. Том приликом је погинуло 3 а рањено 5 цивила.

 

«Приликом бомбардовања предузете су све мере предострожности»- наводи се у саопштењу америчке команде. «На жалост до цивилних жртава је ипак дошло. Ми изражавамо жаљење и дубоко саучешће породицама жртава».

 

До недавно америчка војна команда је негирала страдања цивила током њеног бомбардовања у Сирији и Ираку. Њихови званични подаци говоре о много мањим цифрама него подаци независних експерата који тврде да број погинулих износи 225 од септембра 2014 године.

 

У америчком извештају се не помиње инцидент у сиријском месту Ал-Хана где је током једног  бомбардовања погинуло између 27 и 34 људи а рањено је минимум 17.

 

РТ

 

 

 

 

Тагови: ; ;