Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је као нову провокацију и увреду за српске жртве најаву именовања ратног злочинца Насера Орића за саветника министра за питања бораца и инвалида у Влади Федерације БиХ Салка Букваревића из Странке демократске акције

 

линта

 

«Ово је још један у низу доказа да водећа бошњачка странка СДА штити ратне злочинце који су наредили или извршили злочине против српских цивила и заробљеника. Због тога постоји основана сумња да ће предстојеће суђење Насеру Орићу  пред Судом БиХ за почињене злочине над Србима на подручју Сребренице и Братунца бити фарса»- рекао је Линта.

 

Линта сматра да у Федерацији БиХ нема правде за страдале Србе јер Бошњаци настоје на сваки начин да Србе представе као агресоре и злочинце а себе као жртве и ослободиоце у протеклом рату, наведено је у саопштењу.

 

«Због тога је постало сасвим нормално да се Насер Орић и други ратни злочинци који су били припадници Армије БиХ сматрају херојима. Главни циљ наведене лажне тезе јесте укидање Републике Српске и стварање унитарне Босне и Херцеговине»- закључио је Линта.

 

РТРС

Тагови: ;