Сиријска војска успела је да поврати контролу над неколико стратешких планина у провинцији Латакија у жестоким борбама против милитаната у последња 24 сата.

 

Сиријска војска успела је да поврати контролу над неколико стратешких планина у провинцији Латакија у жестоким борбама против милитаната у последња 24 сата, преноси иранска новинска агенција Фарс.

Сиријска војска преузела је контролу на планинском подручју Џабал ел Туркмен, при чему је стотине милитаната убијено и рањено. Владине снаге су нанеле тешке губитке терористима и у другим провинцијама.

 

Ал Каида, Нусра фронт и Слободна сиријска армија изгубиле су десетине милитаната током жестоких сукоба у северној Латакији, повлачећи се како би избегли још жртава, јавља агенција.

 

Војска у Деир ел Зор провинцији уз подршку руских и сиријских ваздушних снага одбија координисан напад милитаната.

 

Централна провинција Хама била је поприште тешких сукоба између екстремиста и владиних снага у четвртак, после којих је уништено седиште и оружје терориста.

 

У северозападној провинцији Алепо сиријске трупе успеле су да поврате контролу над градом Блузах наношесћи терористима тешке губитке. Том приликом је уништено и више митраљеза монтираних камионе и камиона натоварених минобацачким гранатама.

 

НОВОСТИ

Тагови: ; ; ;