МЛАДА Подгоричанка Сабина Мустафај (27) под истрагом је служби црногорске државне безбедности јер је, како се испоставило, бежећи од мужа насилника, написала да одлази у Сирију! Она је оставила двоје деце и запутила се из Подгорице пут Бијелог Поља, а њен нестанак пријављен је пре три дана у подгоричком Центру безбедности. Пријаву о мистерији нестанка супруге подгоричкој полицији је поднео Сабинин супруг, који је инспекторима доставио и њено писмо.

 

sv-sabina_620x0

 

Како сада изгледа, мирна домаћица, покривена хиџабом, ипак, није повезана са екстремистима ИД, већ је жртва породичног насиља, али ће коначну истину утврдити полиција.

 

Сабина је напустила породични дом и запутила се ка Бијелом Пољу, где је преспавала ноћ у тамошњем дому за пензионере. Према незваничним информацијама, она се потом јавила бјелопољској полицији, где је поднела кривичну пријаву против супруга, физичког радника из Подгорице.

 

Сабина Мустафај је пријавила мужа за кривично дело насиља у породици. Смештена је у Сигурну женску кућу и наредних дана биће доведена у Подгорицу, потврдили су из бјелопољске полиције.

 

Према ранијим подацима Одбора за безбедност, у Сирији и Ираку у борбама учествује шест црногорских држављана, а на украјинском ратишту један. Према тим информацијама, од октобра 2012. у Сирији је било 13 држављана Црне Горе, од чега се десет њих вратило.

 

Тужилаштво је до сада формирало два предмета «због постојања основа сумње да је извршено кривично дело учествовање у оружаним формацијама». Оба поступка се налазе у фази извиђаја којим је обухваћено више лица која су црногорски држављани.

 

 

 

НОВОСТИ

Тагови: