Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

15:10

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска страна је за протекла 24 сати 25 пута прекршила примирје а  224 пута је напала територију републике. Поново су нападали подручје аеродрома, Волво центар, Абакумово, Саханку, Путиловку, Жабчево. У околини Горловке такође су поново нападали село Зајцево које је скоро уништено. На југу републике опет је гранатирано Коминтерново,

Мисија ОЕБС у свом извештају за 29 јануар поново наводи да се од стране украјинске војске крши примирје.

Становништво окупираног града Артјомовска потврђује да се од стране МУП Украјине спроводи тортура према становништву. Људи се позивају у полицијску станицу испитују, при том се застрашују и приморавају да потписују лажне документе и шпијунирају и клевећу своје рођаке и пријатеље.

14:11

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинска страна је за протекла 24 сата шест пута прекршила режим примирја. Жртава и разарања није било.

 

Народна милиција такође саопштава да се у окупираном селу Евсуг у Беловодском рејону налазе јединице иностраних плаћеника. Они су стационирани на 1,5 км од села, служе у украјинској војсци а највише их је из Норвешке и Данске.

У насељу Станица Луганска, у последњих недељу дана повећан је број убистава, крађа као и насиља над цивилним становништвом од стране нацистичког батаљона «Азов» и  «Десног сектора».

 

 

11:50

 

Доњецк. Украјински милитанти јутрос су нападали околину Доњецка. Експлозије су се чуле у Абакумову, и Путиловки.

Укронацисти су јутрос нападали и подручја Маринке и Красногорловке као и село Лозовое у ЛНР.

 

Синоћ око 02.00 нападнуто је подручје волво центра. Напад је извршен из правца окупираног села Опитное.

Јутрос око 09.00 укропи су напали подручје доњецког аеродрома.