У московскоj фабрици у коjоj jе избио велики пожар, ватрогасци су пронашли тела 12 људи, изjавила jе портпарол Руског истражног комитета Jулиjа Иванова за агенциjу Tасс.

 

МОСКВА ПОЖАР

 

Полициjа спроводи истрагу како би утврдила узроке смрти и да ли jе пожар подметну, пренео jе саjт РT.

Извори указуjу на то да jе пожар можда намерно изазван како би био прикривен други злочин.

Истражни органи су потврдили да jе у синоћњем пожару уништено или оштећено 3.000 квадратних метара построjења за шивање одеће у улици Строминка на истоку Mоскве.

Kривична истрага jе покренута кад су ватрогасци, коjи су пожар ставили под контролу синоћ око 23 часа, почели да проналазе тела жртава.

Истрага jе покренута под сумњом на „намерно уништење или оштећење имовине, што jе резултовало смрћу људи и другим тешким последицама“, изjавила jе портпарол истражног комитета Jулиjа Иванова.

Полициjски извори су раниjе открили да жртве „нису биле словенског порекла“. Њихов идентитет jош ниjе утврђен, али се на томе ради.

 

POZAR-MOSKVA

На згаришту jе пронађено неколико извора ватре, па истражни органи сумњаjу да jе пожар можда намерно подметнут да би се прикрио неки злочин, рекао jе извор из полициjе.

 

Oн jе додао да засад ниjе познато да ли су жртве преминуле у пожару или су убиjене раниjе. форензичари раде на томе да то утврде.

 

 

ОСЛОБОЂЕЊЕ