Пентагон је потврдио саопштење Анкаре да је, наводно, руски авион нарушио турски ваздушни простор и позвао Русију и Турску да разговарају и предузимају мере за спречавање ескалације, изјавио је званични представник Пентагона Марк Рајт.

pentagon

 

Министарство одбране САД потврдило је саопштење Турске да је руски авион нарушио турски ваздушни простор, објаснио је представник Пентагона Мајк Рајт.

 

„Знамо о чему се ради и можемо да потврдимо да је јуче још један руски војни авион нарушио ваздушни простор Турске и НАТО-а, изјавио је представник Пентагона.

„Као што смо изјављивали након ранијих инцидената, САД се придружују НАТО-у у солидарности са Турском и позивамо Русију да поштује ваздушни простор Турске, престане са акцијама које воде ка нестабилности у региону. Важно је да Руси и Турци разговарају и предузимају мере за спречавање ескалације“, додао је представник Пентагона.

 

 

МИП Турске саопштио је јуче да је авион Су-34 Ваздушно-космичких снага Русије нарушио је ваздушни простор Турске. Са своје стране, Министарство одбране Русије негирало је ове информације назвавши их „пропагандом“.

Тагови: ;