Амбасада Србије у Анкари реаговала је на наводе објављене у неколико турских медија да Радничка партија Курдистана (ПКК) користи српске плаћенике снајперисте у својим нападима на југоистоку Турске, пренео је данас турски лист Дејли Сабах (Daily Sabah).

 

snajper

 

Турска сматра Радничку партију Курдистана терористичком организацијом.

 

У саопштењу из амбасаде Србије наводи се да се Србија оштро противи било каквом учествовању својих држављана у оружаним сукобима у другим земљама.

 

 

«Народна скупштина Србије је усвојила закон којим се оштро санкционише било каква активност те врсте. Имајући у виду да ови наводи не могу и не треба да буду на било који начин повезани са званичном политиком или активностима Републике Србије или њеним институцијама. Амбасада очекује да буде званично информисана о овом случају са турске стране тако да релевантне турске и српске институције могу да раде заједно на његовом разјашњавању у циљу борбе против тероризма», наводи се у саопштењу из амбасаде, које данас преноси Дејли Сабах.

 

 

У медијима је раније било извештаја, који се позивају на информације обавештајних служби, да ПКК користи српске плаћенике снајперисте и да је један снајпериста ПКК убијен у југоисточном граду Џизреу држављанин Србије, преноси турски лист.

 

(РТВ)

Тагови: ; ;