Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ

 

(Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

18:00

 

Према саопштењу самоодбране Горловке у овом моменту са воде жестоке борбе на више праваца у околини овог града. Осим Зајцева и остатка северозападне стране Горловке у овом моменту се гранатира и југоисточно подручје града. У граду је проглашен жути (претпоследњи) ниво опасности за становништво Широке балке и подручја Глубокое.

14:25

 

Министарство одбране ДНР саопштава да је украјинска страна за протекла 24 сата 124 пута. Нападали су доњецки аеродром, Спартак, Волво центар, Жабунку. У подручју Горловке и даље је бесомучно нападано село Зајцево. Овом приликом запаљено је неколико кућа.

Министарство наводи да се у овом моменту и даље врши гранатирање насеља Саханка. Напад се врши из окупираних насеља на линији разграничења.У овом моменту још нема информација о жртвама и разарањима.

 

10:39

 

Синоћ су украјински милитанти дуже од сат времена гранатирали село Зајцево које се налази северно од Горловке. Током напада који је трајао више од сат времена запаљено је неколико кућа. Нема информација о жртвама.

 

Синоћ су украјински нацисти више од ћетири сата нападали подручја северно од Доњецка. Напад је почео у 01.20 и трајао до 05.20 .За то време нападали су из окупираног насеља Пески, Волво центар, Жабчево, Спартак и подручје Доњецког аеродрома.