Колико је пара потребно да се купи, корумпира, заузда и «припитоми» Владимир Путин? Сада када је кренуо нови хладни рат, Енглези имају одговор: Председник Русије може да се купи за једну јахту, пар милијарди и неколико двораца.

 

Доказ је руски милијардер Роман Абрамович, који се обогатио манипулацијама нафтом и гасом у оно хаотично време распада Совјетског Савеза. Тренутно је имигрант у Британији, власник је енглеског фудбалског прволигаша Челзи, има на банковном рачуну више десетина милијарди долара, али је, како тврде у Лондону, Абрамович према Путину пуки сиромах.

 

download (1)

 

Зато што је, како кажу, Председник Русије тежак 28 милијарди фунти. Поред ове суме, Путин «поседује» још двадесет палата и других луксузних некретнина. Неке су у личном поседу, а неке су му дате на трајно коришћење.

 

За уживање толиког богатства разбацаног по свету и посебно по Русији, потребан му је бар летећи тепих. Уместо тога, Владимир Путин је прибавио себи малу приватну, ваздушну флоту од 58 авиона и хеликоптера, укључујући ексклузивни, суперлуксузни млазњак.

 

Многи и на самом Западу сумњају да би Путин био у стању да се оволико обогати.

 

Ката

Тагови: ; ;