«Немачка је, због увођења санкција Русији, изгубила преко милион радних места», рекао је председник Партије имиграната и миграната у Немачкој «Јединство» (EINHEIT) Дмитриј Ремпел.

download

Ремпел је био у посети Криму како би обавио разговаре о сарадњи у области туризма, спорта и јавне дипломатије. Председник партије Немаца руског порекла се састао са представницима власти Кримског полуострва и представницима кримских становника са немачком национал-културном аутономијом. Он је рекао да су кримске власти изнеле низ занимљивих предлога у области пословања.

«Због санкција против Руске Федерације само Немачка је изгубила више од милион радних места. Ова цифра, на жалост, никада није објављена, али је велики број предузећа отишао у стечај, затворили су фирму или су пренели своје интересе у друге земље, што такође представља озбиљан губитак у финансијском смислу», рекао је Ремпел за кримску радиостаницу «Русија данас», а преноси Источник.

Према његовим речима, мишљење европских земаља о увођењу санкција против Русије не деле грађани и пословни људи из тих земаља.

«Немачки бизнисмени активно и са великим интересовањем прате шта се дешава на Криму. На жалост, не може свако да дође овде из различитих разлога, укључујући и могућност да људи могу да изгубе неке уговоре које имају», рекао је Ремпел.

Он је напоменуо да је Крим постао посебно интересантан за пословање у области туризма, јер су Турска, Египат и Тунис постали нестабилни региони у погледу безбедности.

Ката

Тагови: ; ; ; ;