Патријарх Московски и све Русије Кирил, наступајући у Савету Федерације у оквирима сада већ традиционалних Божићних Парламентарних сусрета, призвао је да се из медиjа у потпуности изоставе рекламе алкохола и других састојака који унипштавају људско здравље.

 

патриарх кирил

 

„За многе породице испоставила се као огромна беда распрострањење наркоманије и алкохолизма у заједници. Али, нажалост, до данас се у медијима задржала реклама за алкохолну продукцију. Имају место чак и покушаји лобирања њеног ширења, што се објашњава, на пример бригом о повећању тиража часописа и новина.“-објавио је Патријарх Кирил у свом обраћању сенаторима.

„У вези са тим сматрам достојим подршке законодавну иницијативу усмерену на далекосежно ограничавање или потпуно искључивање реклама за средства која уништавају здравље човека“-додао је он.

Поглавар Руске Православне Цркве подсетио је да се забрињавајућим размерама распростире трговина и разним наркотицима.

„Убеђен сам да је ову ситуацију неопходно решавати како на нивоу законодавства, тако и на извршном нивоу. Тема наркоманије и алкохолизма мора бити актуелна за све органе власти: за законодавце, за извршиоце, за јавност. Од решавања овог проблема зависи не само здравље наше нације, него и постојање нашег народа и државе“.-закључио је Патријарх Кирил.

 

ВОСТОК

 

 

 

Тагови: