Други пут за мање од месец дана непознате особе оставиле су свињску главу и крв на градилишту џамиjе у близини центра Љубљане, jавили су словеначки медиjи.

Ljubljana, 13.01.2016. - Na gradilistu Islamskog verskog centra u Ljubljani, gdje ce biti sagradjena prva dzamija u Sloveniji, nocas su bacene svinjske glave. Policija za zapocela istragu, a Islamska zajednica u Sloveniji pozvala je sve druge verske zajednice da ostro osude taj cin i skrnavljenje buduceg verskog objekta. (BETAPHOTO/STA/Islamska zajednica u Republici Sloveniji/DS)

ЉУБЉAНA — Други пут за мање од месец дана непознате особе оставиле су свињску главу и крв на градилишту џамиjе у близини центра Љубљане, jавили су словеначки медиjи.

 

Полициjа jе, како се наводи, о овом инциденту обавештена касно синоћ, а свињска глава jе бачена на џамиjу преко ограде градилишта.

 

Aгенциjа  СTA jе пренела да jе полициjа покренула истрагу након првог инцидента 13. jануара, а наjновиjи инцидент ће такође бити истражен под сумњом на jавно подстицање мржње и нетолеранциjе.

 

Починиоци би могли да буду осуђени на наjвише две године затвора уколико буду проглашени кривим за jавно подстиање мржње и верске нетолеранциjе.

 

 

ТАЊУГ

Тагови: