Амбасада Србије у Анкари саопштила је да се Београд оштро противи било каквом учествовању својих држављана у оружаним сукобима у другим земљама, реагујући на наводе објављене у неколико турских медија да Радничка партија Курдистана (ПКК) користи српске плаћенике снајперисте у својим нападима на југоистоку Турске.

 

курди снајперисти

 

Турска сматра Радничку партију Курдистана терористичком организацијом.

«Скупштина Србије усвојила је закон којим се оштро санкционише било каква активност те врсте, имајући у виду да ови наводи не могу и не треба да буду на било који начин повезани са званичном политиком или активностима Републике Србије или њеним институцијама, истиче се у саопштењу које је пренео Дејли сабах.

Амбасада очекује да буде званично информисана о овом случају са турске стране тако да релевантне турске и српске институције могу да раде заједно на његовом разјашњавању у циљу борбе против тероризма», наводи се у саопштењу.

У медијима је раније било извештаја, који се позивају на информације обавештајних служби, да ПКК користи српске плаћенике снајперисте и да је један снајпериста ПКК убијен у југоисточном граду Џизреу држављанин Србије, преноси турски лист.

 

РТС

Тагови: