Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за НОВИНСКИ ФРОНТ (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског )

 

днр лнр

16:13

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска страна је за протекла 24 сата 108 пута напала територију ДНР. Они су нападали Саханку, Зајцево, Жабуњки, Александровку, Спартак, Волво центар и подручје аеродрома доњецк.

Најинтензивније је гранатирано село Зајцево у околини Горловке.

Према информацијама Министарства одбране украјинска страна довлачи војну технику на линију разграничења. Такође у окупираним Артјомовску наставља се са «чишћењем» становништва лојалног ДНР.

 

На мариупољском ратишту дошло је до међусобног сукоба између нацистичког батаљона «Десни сектор» и мариупољске полиције са једне стране и 36 морнаричке бригаде украјинске војске са друге стране. Према информацијама Министарства одбране ДНР погинулих и рањених има на обе стране. Сукоб је почео тако што је десни сектор послао лажну дојаву у МУП да су јединице ДНР пробиле линију одбране. Украјинска страна крије ове информације.

 

13:37

 

Чују се експлозије у Горловки.

 

Према обавештајним информацијама Народне милиције ЛНР кијевске снаге настављају са гомилањем тешке артиљерије и оружја које је забрањено споразумом из Минска. У подручју Счастја евидентиран је велики број транспортера као и велики број војних лица вероватно припадника Националне гарде. Такође евидентирано је и кретање колоне из правца Лисичанска према Горком.

 

11:57

 

Током претходне ноћи украјинска војска је наставила са кршењем споразума из Минска. Они су наставили са  нападом на околину Горловке посебно на село Зајцево које се налази северозападно од града. Ни у околини Доњецка ситуација није мирна. Опет су нападали подручје доњецког аеродрома, Волво центар, Абакумово, Старомихајловку

 

Саопштење од милиције

 

Украјинска страна довлачи дуж линије разграничења тешко наоружање забрањено споразумом из Минска. Жариште напетости је и даље северно од Доњецка, Горловке као и Саханка. Поред тога у окупираном делу Донбаса број ухапшених грађана је преко 1000. Људи се муче, застрашују, пребијају. Њима нацисти долазе у кућу, краду кућне апарате и остале ствари и пљачкају читава села. Украјинске снаге се ништа боље не понашају него хитлерови нацисти, а међународну заједницу не занима овај геноцид који се спроводи у центру Европе.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР за претходна 24 часа нису евидентиране провокације са украјинске стране.