Минери Доњецке Народне Републике су завршили  разминиравање територије под Горловком, где су били у току ремонтни радови на обнови гасовода “Северскиј Доњецк – Донбас” и линије електронапајања, саопштили су у понедељак у Министарству одбране ДНР.

 

1308916323

Горловка се налази у близини линије раздвајања украјинских снага и ополченаца Доњецка, град се редовно подвргава гранатирању. У августу 2015. године, у резултату још једног гранатирања, биле су озбиљно оштећене линије електронапајања које обезбеђују напајање града електричном енергијом. Средином децембра 2015. године, подгрупа за безбедност контакт групе за регулисање ситуације на Донбасу усагласила се да 12 области у зони сукоба буде подвргнуто разминиравању. У рејону Горловке истовремено је започето 18. јануара разминиравање у четири рејона.

 

 

“Као што је и планирано, наше минерске јединице су завршиле рад на разминиравању делова линије гасовода и линије електроснабдевања у рејону насељених тачака Шуме и Зајцево”, наводи речи представника Министарства одбране ДНР Доњецка агенција новости- ДАН.

 

“Наши инжењери минери прошли су 3 километра и 300 метара по линији гасовода. Што се тиче линије електроснабдевања, тамо је било пређено 16 километара и 400 метара”, додаје се у саопштењу Министарства одбране ДНР.

 

 

 

Како су појаснили у одбрамбеном ресору, током разминиравања било је пронађено и уништено 14 ексползивних предмета, међу њима и 4 мине ОЗМ-72, неколико граната БМП-1 и РПГ-7″.

Тагови: ; ;