Црногорска опозиција ће у случају доласка на власт укинути санкције Русији, рекао је један од лидера Демократског фронта и председник Нове српске демократије Андрија Мандић.

 

crna-gora

Црна Гора се раније придружила западним санкцијама против Русије.

Мандић је рекао да је Демократски фронт традиционална опозиција која жели да сачува и побољша односе са Русијом које су стварали још наши преци. Он је напоменуо да црногорска опозиција већ неколико месеци протестује против режима и да их подржава неколико десетина хиљада људи.

 

«Кад разговарамо са грађанима они кажу да су две најсрамније одлуке црногорске власти признање лажне државе Косово и увођење санкција Русији», рекао је Мандић приликом сусрета са председавајућим Државне думе РФ Сергејом Наришкином у Москви.

 

 

Према његовим речима Црна Гора много дугује Русији јер «пре 300 година не би ни постојала нити би икада изашла из састава Отоманске империје да није имала снажну подршку Русије».

 

«Као будућа власт, први корак који ћемо предузети је укидање санкција Русији. Успоставићемо најбоље могуће односе са Русијом», рекао је Мандић.