Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за НОВИНСКИ ФРОНТ (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

19:30

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска страна је за протеклих 24 сата 109 пута напала територију ДНР. Нападали су подручја западно од Доњецка, Волво центар, подручје доњецког аеродрома, Спартак. У околини Горловке највише су нападали село Зајцево где је приликом напада рањена једна жена. Нападали су и Широку Балку где је такође један цивил рањен.

 

Оружане снаге ДНР и даље прикупљају податке о сукобима између регуларних јединица украјинске војске и нациста у околини Мариупоља. Према последњим подацима једнан војник је погинуо а двојица су рањена.

 

Припадници украјинске војске који су прешли на страну ДНР говоре о честим међусобним сукобима и ниском борбеном моралу у редовима украјинске војске.

 

Они такође наводе да украјинску војску помажу само волонтерске организације а да председник-олигарх Порошенко уопште не учествује у снадбевању украјинских јединица.

17:00

 

Доњецк, Старомихајловка, Абакумово чују се експлозије

 

Горловка, и даље се чују експлозије у Зајцеву.

 

Саопштење од припадника Народне милиције

 

Украјинска снага ротира борбену технику дужином целе линије разграничења, и доводе групе снајпериста. Такође према становништву окупираних територија и даље спроводе казнене експедиције и врше пљачку имовине.

 

12:35

 

Украјинска страна је поново отворила ватру на подручје Волво центра.

 

Током синоћног гранатирања Зајцева оштећено је 10 кућа.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР у окупираном насељу Станица Луганска које се налази непосредно уз линију разграничења евидентирано је осам нових тенкова. Такође према доста поузданим информацијама у Станици Луганској се и даље присилно прикупљају потписи како би се затворио контролни пункт и онемогућило становништву да прелази на територију ЛНР.

12:06

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР синоћ око 20:50 украјински војници су отворили ватру из окупираног места Трехизбенки према територији ЛНР која се налази у непосредној близини. Напад је трајао око сат времена.

 

У околини Доњецка ноћас такође није било мирно. Највише су нападана северозападна подручја као Волво центар и доњецки аеродром. Повремено је нападан и Спартак.

 

У околини Горловке такође није било мирно. Највише је нападано, као и ранијих дана село Зајцево које се налази западно од Горловке а повремено је нападано и место Широка Балка.