Односи Црне Горе и Косова су на пријатељском нивоу и без отворених питања која би могла угрозити добросуседски амбијент, закључили су вице-премијери Црне Горе и Косова, Душко Марковић и Хашим Тачи. Током разговора одржаног у Приштини, Тачи је казао да «Републику Косово радује НАТО позивница упућена Црној Гори».

 

тачи

 

У фокусу разговора потпредседника црногорске Владе Душка Марковић и заменика премијера и министра вањских послова Косова Хашима Тачија, била су и питања из области регионалне сарадње. Марковић је саговорника упознао и са активностима на пољу «владавине права и укупних реформи» у Црној Гори.

 

Вицепремијер Косова је саопштио да Републику Косово радује НАТО позивница која је упућена Црној Гори, па је охрабрио црногорску Владу да снажно настави са реформским напорима у том правцу.

 

Такође је закључено да две Владе, односно две државе, одлучно исказују вољу ка даљој изградњи и унапређењу дипломатске, безбедносне и економске сарадње, наводи се у саопштењу и додаје да су двојица званичника разменили мишљења и о другим важним темама из области билатералних и мултилатералних односа, саопштено је након састанка.

 

 

 

РТЦГ

Тагови: